کرسی علمی ترویجی «مرجعیت علمی قرآن در سبک زندگی» برگزار شد


ارسال شده در تاریخ :
کرسی علمی ترویجی «مرجعیت علمی قرآن در سبک زندگی» برگزار شد

پانزدهمین پیش نشست نخستین همایش ملی مرجعیت علمی قرآن کریم در قالب کرسی علمی ترویجی با عنوان مرجعیت علمی قرآن در سبک زندگی، با حجت الاسلام و المسلمین عیسی عیسی زاده، نقد حجت الاسلام و المسلمین محمدمهدی فیروزمهر و دبیری حجت الاسلام و المسلمین مرتضی غرسبان در مورخه پنجشنبه 25 آبان ماه 1402 در پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن کریم برگزار شد.


به گزارش دبیرخانه همایش ملی مرجعیت علمی قرآن کریم، در ابتدای این نشست حجت الاسلام و المسلمین عیسی عیسی زاده، عضو هیأت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، به ارائه بحث مرجعیت علمی قرآن در سبک زندگی پرداخت و در خصوص ضرورت بحث گفت: از ارکان اساسی  و حیاتی زندگی بشر، سبک و چگونگی زیستن است که ابعاد گوناگون زندگی انسانها را پوشش می دهد و از سویی نیز سامان دهی و اصلاح این بخش از زندگی براساس آموزه های وحیانی از اهداف مهم رسالت پیامبران الهی می باشد بر همین اساس جهان شمولی و جاودانگی قرآن کریم اقتضا می کند که نیازهای این بعد از زندگی را بیان نماید و آنچه را که سبب تکامل و سعادت بشر می شود در اختیار انسان قرار دهد و مرجعی باشد در ارائه سبک زندگی.
رئیس میزکار تخصصی توسعه و تعمیق فرهنگ قرآنی سپس در دو بخش به ذکر ادله مرجعیت علمی قرآن کریم در سبک زندگی و ذکر نمونه های قرآنی آن پرداخت و گفت: بررسی و واکاوی آیات قرآن کریم همچون، آیات دلالت کننده بر مرجع قرار دادن وحی،آیات مشتمل بر واژگان دلالت کننده بر سبک زندگی،آیات دلالت کننده بر جامعیت قرآن در هدایتگری و چگونه زیستن، آیات دلالت کننده بر پیروی از سبک زندگی پیامبران،آیات دلالت کننده بر ضرورت مراجعه به وحی، آیات مربوط به سبک زندگی در حوزه های فردی،خانوادگی و اجتماعی،آیات دلالت کننده بر سبک زندگی طیب و پاک، ، آیات دلالت کننده بر توصیف سبک زندگی مومنان و ابرار و آیات دلالت کننده بر گزارش سبک زندگی مجرمان ، نشان دهنده آن است که سبک زندگی را می توان از قرآن استخراج و استنباط نمود و قرآن  این ظرفیت را دارد تا به عنوان مرجع علمی سبک زندگی قرار گیرد.
در ادامه نشست، پس از توضیحات اجمالی دبیر کرسی، ناقد محترم کرسی، به نقد دیدگاه ارائه دهنده محترم پرداختند. حجت الاسلام و المسلمین محمدمهدی فیروزمهر در نقد این ارائه به نکات ذیل اشاره نمود:
-    سوال پژوهش دو گونه است یکی اینکه قرآن چگونه می‌تواند سبک زندگی را به بشر ارائه دهد و دوم اینکه آیا سبک زندگی از قرآن قابل استخراج است یا خیر و این دو رویکرد به مسئله است و باید یکی از این دو انتخاب شود.
-    در مقدمه وارد استدلال شده است و این درست نیست.
-    تعریف جامعی از سبک زندگی ارائه نشده است
-    این نکته باید تبیین شود که آیا ماهیت سبک زندگی یک دانش است یا خیر؟
-    نوع مرجعیت و گونه اثرگذاری قرآن در سبک زندگی بیان نشده است
در ادامه نیز حاضرین در جلسه به بیان نظرات خود پرداختند. و سپس حجت الاسلام و المسلمین عیسی عیسی زاده ضمن پذیرش برخی انتقادات، به ارائه پاسخ به برخی از نقدها پرداخت.
در پایان نشست نیز حجت الاسلام و المسلمین غرسبان  به جمع بندی موارد مطرح شده در جلسه پرداختند.
 





فایل های مورد نیاز

دستور العمل مقاله فارسی
منشور مرجعیت علمی قرآن
نظام موضوعات و مسائل
مجموعه مقالات
مجموعه نشست ها و وبینارها
مجموعه مصاحبه ها
مجموعه جلسات هم اندیشی
   

پوستر همایش

© کلیه حقوق این وب سایت محفوظ می باشد .
طراحی و پیاده سازی شده توسط : همایش نگار ( ویرایش 10.0.5.2)