وزارت علوم، تحقیقات و فن آوری، اقدام به برگزاری کنگره بین المللی اندیشمندان قرآن پژوه در خصوص رابطه «قرآن و علم» نموده است. پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، در راستای این کنگره، برگزاری سلسله نشست های علمی در خصوص رابطه قرآن و علم را در دستور کار خود قرار داده است.
به گزارش دبیرخانه همایش ملی مرجعیت علمی قرآن کریم، در راستای این سلسله نشست ها، حجت الاسلام و المسلمین دکتر بهروزی لک عضو هیأت علمی دانشگاه باقرالعلوم(ع) و استادتمام گروه علوم سیاسی این دانشگاه، در نشستی با عنوان «مرجعیت علمی قرآن در مبانی انسان شناختی علوم سیاسی»، ارکان اساسی منشور مرجعیت علمی قرآن کریم را سه بحث عرصه ها، قلمرو و گونه های مرجعیت علمی قرآن دانست.
وی موضوع ارائه خود را در راستای منشور مرجعیت علمی قرآن دانست و در قالب یک از عرصه های مرجعیت یعنی علوم سیاسی، و یکی از قلمروها، یعنی مبانی معرفی و رویکرد خود را نگاه درجه دو دانست. و در این رویکرد، قرآن را متغیر مستقل یا عنصر تأثیرگذار، و مبانی انسان شناختی علوم سیاسی را متغیر وابسته یا عنصر تأثیرپذیر معرفی کرد.
حجت الاسلام دکتر بهروزی لک در ادامه مبانی را در دوسطح معرفی کرد. سطح اول، پیشا علم، یا قبل از مسائل علم و به عنوان زیرساخت آن علم؛ و یک سطح نیز مبانی و اصول درون علم که مختص آن علم است.
استاد تمام دانشگاه باقرالعلوم(ع)، «گرایش به امام»، «شاکر بودن»، «تقوی»، «هدایت تکوینی» و ... را مبانی قرآنی دانست و افزود: قرآن در بحث مبانی، از فطرت انسان سخن گفته است.
حجت الاسلام دکتر بهروزی لک، رسالت مرجعیت علمی قرآن را استخراج علوم از قرآن دانست و دانش سیاسی برآمده از قرآن را متفاوت با تفسیر سیاسی قرآن یا استخراج موضوعات و مسائل سیاسی از قرآن یا تجمیع آیات سیاسی قرآن خواند.
در پایان، حاضرین در جلسه پرسش های خود را مطرح ساخته و ارائه دهنده محترم نیز به آنها پاسخ داد. لازم به ذکر است برگزاری این نشستها در راستای کنگره قرآن و علم و همچنین همایش مرجعیت علمی قرآن کریم، با حضور اساتید و نخبگان علوم و دانشهای میان رشته ای ادامه دارد.