حکمرانی قرآنی، فضائی را برای نقش آفرینی مردم در اداره جامعه فراهم می آورد


ارسال شده در تاریخ :
حکمرانی قرآنی، فضائی را برای نقش آفرینی مردم در اداره جامعه فراهم می آورد

وزارت علوم، تحقیقات و فن آوری، اقدام به برگزاری کنگره بین المللی اندیشمندان قرآن پژوه در خصوص رابطه «قرآن و علم» نموده است. پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، در راستای این کنگره، برگزاری سلسله نشست های علمی در خصوص رابطه قرآن و علم را در دستور کار خود قرار داده است.


به گزارش دبیرخانه همایش ملی مرجعیت علمی قرآن کریم، در راستای این سلسله نشست ها، حجت الاسلام و المسلمین دکتر لک زایی معاون پژوهشی دفتر تبلیغات اسلامی و رئبس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، در نشستی با عنوان «روش حکمرانی قرآن کریم»، آغاز بحث حکمرانی را مربوط به ایجاد دولت مدرن، جایگزینی آن به جای مردم و در نهایت ناکارآمدی در اداره امور مختلف جامعه اعم از سیاست، اقتصاد، فرهنگ و تعلیم و تربیت و ... دانست.
وی حکمرانی را، «اجتماعی و مردمی کردن دولت و سبک کردن وظایف دولت و واگذاری آن به مردم» تعریف نمود و منشأ این تغییر را از یک سو ضعف دولت و از یک سو فشار مردم دانست.
حجت الاسلام دکتر لک زایی در ادامه به دیدگاه قرآن در این خصوص پرداخت و گفت: قرآن، تکالیف کمی را متوجه دولت نموده است و در موارد بسیاری، مردم مومن یا رهبران الهی را خطاب قرار می دهد. ما در قرآن، خطاب به دولت، کم داریم. اما 89 خطاب به مومنین وجود دارد. لذا وظیفه رهبر، دولت سازی توسط مومنین است.
رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی بر اساس آیه 13 سوره شوری، عناصر کلیدی در تحقق وظایف و تکالیف الهی را چهار عنصر «رهبر الهی»، «مکتب دین»، «مردم مومن» و «دولت اسلامی» دانست و افزود: حکمرانی قرآنی، فضائی را برای نقش آفرینی مردم در اداره جامعه فراهم می آورد.
حجت الاسلام دکتر لک زایی در پایان، روش تحقق حکمرانی توحیدی، الهی و قرآنی را هم افزایی بین رهبران الهی و امت توحیدی برای اقامه دین دانست و افزود: دولت با استفاده از مردم مومن، اداره کشور را انجام می دهد. و تعهد و تخصص، شرط همراهی با دولت در اداره امور جامعه است.
وی همچنین با توجه به موضوع کنگره که در قالب رابطه قرآن و علم برگزار می گردد، در خصوص رابطه حکمرانی قرآنی و علم، گفت: حکرانی در دو سطح قابل تصور است. یکی در سطح عمل، و دیگری در سطح علم. همانگونه که ما باید به حکمرانی قرآنی عمل کنیم، علم و دانش حکمرانی نیز باید منبعث از قرآن کریم باشد.
در پایان، حاضرین در جلسه پرسش های خود را مطرح ساخته و ارائه دهنده محترم نیز به آنها پاسخ داد. لازم به ذکر است برگزاری این نشستها در راستای کنگره قرآن و علم و همچنین همایش مرجعیت علمی قرآن کریم، با حضور اساتید و نخبگان علوم و دانشهای میان رشته ای ادامه دارد.





فایل های مورد نیاز

دستور العمل مقاله فارسی
منشور مرجعیت علمی قرآن
نظام موضوعات و مسائل
مجموعه مقالات
مجموعه نشست ها و وبینارها
مجموعه مصاحبه ها
مجموعه جلسات هم اندیشی
   

پوستر همایش

© کلیه حقوق این وب سایت محفوظ می باشد .
طراحی و پیاده سازی شده توسط : همایش نگار ( ویرایش 10.0.5.2)