این رویداد خاتمه یافته است و اطلاعات موجود در این سایت صرفا جنبه آرشیو دارد

تمدید مهلت ارسال مقاله به همایش مرجعیت علمی قرآن تا ۳۰ آذرماه


ارسال شده در تاریخ :
تمدید مهلت ارسال مقاله به همایش مرجعیت علمی قرآن تا ۳۰ آذرماه

دبیر علمی همایش ملی مرجعیت علمی قرآن کریم با بیان اینکه بحث مرجعیت علمی قرآن از موضوعات بسیار مهمی است که سال‌ها در خصوص آن، گفت‌وگوهای بسیار انجام و نظرات فراوانی داده شده است، گفت: یکی از کارهای مهم در این زمینه برگزاری همایش مرجعیت علمی قرآن کریم است و علاقه‌مندان می‌توانند تا ۳۰ آذرماه سال جاری مقالات خود را به این همایش ارسال کنند.


به گزارش دبیرخانه همایش ملی مرجعیت علمی قرآن کریم به نقل از ایکنا، حجت‌الاسلام والمسلمین محمدصادق یوسفی‌مقدم، رئیس پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در گفت‌وگویی با بیان اینکه بحث مرجعیت علمی قرآن از موضوعات بسیار مهمی است که سال‌ها در خصوص آن، گفت‌وگوهای بسیاری انجام و نظرات فراوانی داده شده است، اظهار کرد: مرجعیت علمی قرآن به‌عنوان یکی از موضوعات دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم پذیرفته شده و در کنار آن، کارگروه مرجعیت علمی قرآن تشکیل و فعالیت‌های مطالعاتی شروع شده است.
وی ادامه داد: در این راستا، برای جمع‌آوری دیدگاه‌های صاحب‌نظران در این زمینه فعالیت‌های متعددی انجام شده است که یکی از این فعالیت‌ها، انجام مصاحبه با شخصیت‌ها و نخبگان است که در عرصه قرآن و علم صاحب‌نظر هستند و می‌توانند در این رابطه به ما کمک کنند؛ مورد دوم برگزاری نشست‌های علمی با این موضوع است و فعالیت بعدی نیز سفارش تدوین مقالات درباره شخصیت‌هاست که در این خصوص حدود ۳۰ نفر از شخصیت‌های علمی زبده شناسایی و سفارش نگارش مقاله در رابطه با آنها داده شده است.
یوسفی‌مقدم یکی از کارهای مهم در این زمینه را برگزاری همایش مرجعیت علمی قرآن کریم دانست و گفت: مصوبه اصل همایش مربوط به سال گذشته است که امسال کار اجرایی آن آغاز شده است و سه سطح از کار علمی در دستور کار این همایش قرار دارد.
دبیر علمی همایش مرجعیت علمی قرآن در تشریح فعالیت‌های همایش اظهار کرد: یکی از این فعالیت‌ها، سفارش تدوین مقاله به افراد صاحب‌نظری است که می‌توانند در عرصه قرآن و علم قلم بزنند، از این افراد دعوت و درخواست شده که به‌طور سفارشی برای این همایش مقاله تدوین کنند. به علاوه افراد دیگری نیز شناسایی شدند و به آنها هم سفارش نگارش مقاله داده شده است، البته شاید این افراد در ردیف نفرات اول نباشند اما در این عرصه تلاش‌ها و فعالیت‌هایی داشته‌اند.
یوسفی‌مقدم تصریح کرد: فعالیت دیگر، دریافت مقالات از طریق سایت همایش است، البته پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی علاوه بر این موارد موافقت کرده است که برخی از اعضای هیئت علمی به‌عنوان موظفی علمی خود در این عرصه قلم بزنند و برای همایش مقاله تدوین کنند.
وی با اشاره به اینکه مهلت ارسال مقالات تا ۳۰ آذرماه سال جاری تمدید شده است، بیان کرد: هم‌اکنون در حال دریافت مقالات هستیم و برخی نیز بررسی شده‌اند، ضمن اینکه درخواست‌های زیادی برای تعویق برگزاری همایش به دست ما رسیده است، زیرا موضوع مرجعیت علمی قرآن کریم از موضوعات بسیار مهمی است که قلم زدن در آن از دشواری خاصی برخوردار بوده و افراد خاصی در این زمینه فعالیت می‌کنند و این حوزه عرصه ناپیموده و بحث جدید و دشواری است.
دبیر علمی همایش مرجعیت علمی قرآن با بیان اینکه شرایط پذیرش مقاله به‌طور خاص تعریف شده است، گفت: ما انتظار نداریم که مانند سایر همایش‌ها مقالات زیادی به این همایش ارسال شود، لذا اگر غیر از مقالات سفارشی، چیزی در حدود ۱۰۰ مقاله از طریق سایت برای ما ارسال و پذیرش شود بسیار رضایت‌بخش است، ضمن اینکه تمام مقالات سفارش شده نیز بررسی خواهد شد.
وی با بیان اینکه درنظر داریم همایش مرجعیت علمی قرآن از مرحله ملی به فراملی ارتقا پیدا کند، اظهار کرد: در حال به‌دست آوردن ظرفیت‌های درونی هستیم تا در دوره‌های بعد، همایش را به‌صورت فراملی برگزار کنیم و نخبگان جهان اسلام و تمام نخبگانی که علاقه‌مند به اظهار نظر در حوزه قرآن و علم هستند را گردهم بیاوریم.
یوسفی‌مقدم با اشاره به برگزاری نشست‌های علمی در این همایش بیان کرد: برای هر مقاله‌ای که در همایش پذیرفته شود، از سبقه قابل قبول علمی برخوردار باشد و قابلیت علمی طرح در محافل علمی را داشته باشد، به‌طور خاص نشست علمی برگزار خواهد شد، بنابراین بخش قابل توجهی از نشست‌های همایش مرجعیت علمی قرآن کریم نشست‌هایی است که از درون مقالات حاصل می‌شود.
رئیس پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی گفت: در این همایش بحث به‌طور انحصاری، اثباتی نیست و ممکن است فردی بر موضوعات نقد داشته باشد، لذا اگر نقدها سبقه علمی قابل توجهی داشته باشند، پذیرفته شده و برای آنها نیز نشست علمی برگزار می‌شود.
وی در پایان تصریح کرد: بنده به‌عنوان دبیر این همایش از تمام علاقه‌مندان قرآن کریم و اندیشه دینی دعوت می‌کنم این فرصتی که برای تحکیم و تثبیت معارف قرآن کریم و بازکردن این عرصه به‌سوی مراکز علمی کشور پیش آمده را غنیمت شمرده و کمک کنند که قدمی رو به جلو در این عرصه برداشته تا جامعه علمی کشور از این سرچشمه بسیار فیاض الهی برخوردار شود.





فایل های مورد نیاز

دستور العمل مقاله فارسی
منشور مرجعیت علمی قرآن
نظام موضوعات و مسائل
مجموعه مقالات
مجموعه نشست ها و وبینارها
مجموعه مصاحبه ها
مجموعه جلسات هم اندیشی
   

پوستر همایش

© کلیه حقوق این وب سایت محفوظ می باشد .
طراحی و پیاده سازی شده توسط : همایش نگار ( ویرایش 10.0.5.2)