کرسی علمی ترویجی جامعیت علمی قرآن برگزار شد


ارسال شده در تاریخ :
کرسی علمی ترویجی جامعیت علمی قرآن برگزار شد

سومین پیش نشست نخستین همایش ملی مرجعیت علمی قرآن کریم در قالب کرسی علمی ترویجی با عنوان جامعیت علمی قرآن کریم، با مشارکت مرکز فقهی ائمه اطهار(ع)، با ارائه حجت الاسلام و المسلمین محمدصادق یوسفی مقدم، نقد حجت الاسلام و المسلمین مهراب صادق نیا و دبیری حجت الاسلام و المسلمین موسوی فر در مورخه پنجشنبه هفدهم آذرماه 1401 در مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) قم برگزار شد.


به گزارش دبیرخانه همایش ملی مرجعیت علمی قرآن کریم، در ابتدای نشست حجت الاسلام و المسلمین یوسفی مقدم، و رئیس پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن کریم، به ارائه بحث جامعیت علمی قرآن پرداخت و گفت: مرجعیت علمی قرآن در پاسخگویی به نیازهای انسان معاصر نیازمند توجه به یک سلسله مبانی است. این مبانی مواردی از قبیل جامعیت قرآن، جاودانگی قرآن، پاسخگو بودن قرآن، و نظام مندی قرآن می باشد. یکی از مهمترین مبانی، جامعیت قرآن کریم است. جامعیّت قرآن کریم از اصطلاحات حوزة علوم قرآنی و از نوع مطالعات درجه دو می باشد. جامعیت قرآن کریم، بر اساس عرصه ها و حوزه های مختلف، دارای ابعاد مختلفی است. یکی از ابعاد مهم جامعیت، جامعیت علمی قرآن کریم بوده که کرسی حاضر به دنبال تبیین آن می باشد.
وی در این خصوص افزود: با بررسی ادله دینی، آیات و روایات متعددی بر جامعیت علمی قرآن کریم دلالت دارد. همچنین بر اساس این آیات و روایات، مراد از جامعیت قرآن کریم، جامعیت در هدایت است و مراد از بیان و تبیان در روایات یاد شده هدایت است. لذا جامعیت هدایتی قرآن، تعبیر دیگری از جامعیت علمی قرآن محسوب می شود.
در ادامه حجت الاسلام والمسلمین صادق نیا، عضو هیأت علمی دانشگاه ادیان و مذاهب اسلامی و ناقد کرسی علمی، به بیانی نکاتی در خصوص موارد ارائه حجت الاسلام و المسلمین یوسفی مقدم پرداخت گفت: شما ابتدا باید چارچوب مفهومی خود را بیان می کردید. مراد از علم چیست؟ ساینس(روش تجربی رسیدن به واقعیت)، دیسیپلین(نظام معرفتی) یا نالج(مطلق معرفت و آگاهی)؟ مراد از جامعیت چیست؟ مراد از قرآن چیست؟ متن شفاهی، متن مکتوب یا بطن قرآن؟
وی افزود: در تاریخ اسلام نداریم که یک عالم دینی، گزاره ای را کشف کند که قبل از آن در ساینس به دست نیامده باشد. اثبات جامعیت علمی قرآن، هیچ ارزشی ندارد و رد آن هم هیچ نقصی برای قرآن نیست. و تلاشها برای اتحاد قرآن و علم به سکولاریسم و در نهایت عرفی شدن متن قرآن می انجامد. 
در ادامه نیز حاضرین در جلسه به بیان نظرات خود پرداختند. و حجت الاسلام و المسلمین موسوی فر  به جمع بندی موارد مطرح شده در جلسه پرداخت.





فایل های مورد نیاز

دستور العمل مقاله فارسی
منشور مرجعیت علمی قرآن
نظام موضوعات و مسائل
مجموعه مقالات
مجموعه نشست ها و وبینارها
مجموعه مصاحبه ها
مجموعه جلسات هم اندیشی
   

پوستر همایش

© کلیه حقوق این وب سایت محفوظ می باشد .
طراحی و پیاده سازی شده توسط : همایش نگار ( ویرایش 10.0.5.2)